Horsens varmer op til Grand Prix

På lørdag holder Forum Horsens dette års Melodi Grand Prix, og i dagene op til gør kommunen meget ud af at vise, man er værtsby

Der er både en Grand Prix-musikpatrulje og en særlig lounge som optakt til showet i Forum Horsens lørdag Foto: Horsens Kommune

Der er i den grad ved at være grandprix-stemning i Horsens. Lørdag er byen vært for dette års show, og i tiden op til inviterer kommunen til en række arrangementer for at varme op.

- Vi klæder byen på. Borgerne skal få en fællesskabsfølelse, og gæsterne skal blive mindet om, at vi er vært for den store fest, fortæller kulturkonsulent i Horsens Kommune, Lene Bjarke Skov.

Blandt de mange initiativer i forbindelse med Melodi Grand Prix'et er en musikpatrulje, der tager rundt til kommunens virksomheder og institutioner, et skole-mgp med ni deltagende klasser og arrangementer på gågaden.

- Det er målet at ramme så bredt som muligt. Alle skal mærke, at vi er vært for Melodi Grand Prix, lyder det fra Lene Bjarke Skov.

Jury-medlem fyret: Kunne aldrig finde på at fremhæve deltagere

Simulator er populær

En af de tilbud, som hitter i byen, er en helt særlig simulator, der står på gågaden.

- Her kan man opleve suset fra en Grand Prix-aften, hvor en vindmaskine og andre effekter danner rammen om oplevelsen, forklarer Lene Bjarke Skov.

Ifølge hende har rigtig mange kigget forbi simulatoren, og også "Hop et Grand Prix Hit" har hittet stort på især Facebook. Det er endnu en installation på gågaden, hvor fliser med lyd i er suppleret med en vejledning i at spille grand prix-strofer.

- På lørdag inden selve showet gør vi lidt ekstra ud af optakten, som for os er den vigtigste. Her sker der rigtig meget med fanklubben i vores Melodi Grand Prix-lounge og besøg fra finalisterne i midtbyen, siger kulturkonsulenten.

Herunder kan du se kommunens egne beskrivelser af de forskellige arrangementer, og nederst er en video fra "Hop et Grand Prix Hit":

Grand Prix-arrangementer

Hop et hit
Ingen kan være i tvivl om, hvad der er på vej i Horsens. 'Hop et Grand Prix Hit' lyder teksten på Vitus Berings Plads, hvor fliser med lyd i i den særlige anledning er suppleret med en vejledning i at spille grand prix-strofer - en gimmick som har hittet stort på Facebook-siden om Horsens' Grand Prix-aktiviteter, www.facebook.com/MelodiGrandPrixHorsens2016.

Tænk hvis det var mig
På Horsens' brede gågade finder man KUBEN, et lille glaskulturhus pyntet op til fest, og ved siden af den Grand Prix Simulatoren, hvor man kan komme ind og mærke suset - hvordan det er at stå på grand prix-scenen og fyre den af! Her er der gang i lametta, lysshow og vindmaskine, når der trykkes på den røde buzzer, hvilket på åbningsdagen sidste weekend gav kødannelse.

Gang i grand-prix-gågaden
Midtbyens butikker kommenterer på grand prix-temaet med vittige citater fra grand prix-sange gennem tiderne, så hos optikeren finder man 'Ka' du se hvad jeg sagde', hos mobilbutikken 'Hallo Hallo' og hos børnetøjsbutikken 'Krøller eller ej - vi elsker vores børn' osv.

Grand Prix gymnastik under åben himmel
Fredag og lørdag formiddag sættes der ekstra fart på aktiviteterne i grand prix-byen. Der vil være grand prix-gymnastik under åben himmel på gågaden med Barthelot, som er kendt fra DR3 Morgengymnastikken kl. 10, og der vil være åbent i både KUBEN, simulatoren og i Grand Prix Loungen i Bytorv Horsens, hvor man kan komme ind og se og høre grand prix-hits, tage en grand prix-selfie og desuden møde fanklubben MelodiGrandPrixFans.dk.

Lokale grand prix'er
Horsens afholder selv to grand prix'er fredag d. 12., dagen før det for alvor går løs. Der er Skole-MGP på Horsens Ny Teater kl. 12, hvor ni skoleklasser dyster efter selv at have skrevet et nummer sammen med en sangskrivercoach. Om aftenen gælder det International Song Contest, arrangeret af VIA University College, foreningen Horsens All Stars, spillesteder KulisseLageret og Det Gule Pakhus. Szhirley er vært ved begge arrangementer.

Kilde: Horsens Kommune

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

HOP ET GRAND PRIX-HIT!Kender du lydflisen på Vitus Berings Plads? Her kan du selv hoppe omkvædet til en række af de helt store Grand Prix-hits. Og det er faktisk ikke så svært. Se bare med i videoen her, hvor vi hopper et par af de store ørehængere, og smut selv forbi og hjælp Grand Prix-stemningen i byen på vej ved at hoppe et lille hit! Du finder selvfølgelig en vejledning ved flisen, så alle kan hoppe en lille melodi - uanset musikalsk talent :)

Opslået af En del af flokken på 9. februar 2016