Horsens tabte i forårsåbningen

AC Horsens tabte 0-1 til FC Nordsjælland.

Med 1-0 sejren hjemme mod AC Horsens er FC Nordsjælland ni point efter FC København i toppen af Superligaen inden FCKs kamp mod OB søndag aften.

Værre ser det ud for AC Horsens, der med nederlaget har ramt en stime på fem nederlag i streg i Superligaen.

Østjyderne spillede fornuftigt på Farum Park med god tænding anført af Martin Spelmann, der sled sig frem til flere gode muligheder. Men facit er, at man har smidt den gode sæsonstart over styr og nu har fire point ned til Esbjerg under nedrykningsstregen, mens Esbjerg har spillet en kamp færre.

Johnny Mølbys mandskab kom egentlig bedst fra start og havde store chancer ved Alexander Juel Hansen og dernæst Jude Nworuh, begge muligheder på fint forarbejde af Charles Takyi.

I den modsatte ende var FC Nordsjælland dog nådesløse. I det 9. minut sendte Nicolai Stokholm en flot førstegangsaflevering over Horsens' forsvar, hvor Kristian Lindberg, der debuterede i startopstillingen, kastede sig ned og headede bolden ind bag en sagesløs Frederik Rønnow i Horsens -buret.

Resten af halvlegen bølgede med gode chancer i begge ender, men hverken Jesper Hansen eller Rønnow blev passeret yderligere.

Anders Christiansen var blevet foretrukket af Kasper Hjulmand til startopstillingen i stedet for efterårssuccesen Joshua John, og den tidligere Lyngby-mand kunne have øget til 2-0 i starten af anden halvleg.

En halvleg, som blev domineret af FC Nordsjælland, der havde flere gode muligheder for at cementere sejren. Martin Spelmann fra AC Horsens kom dog tæt på i slutminutterne, da FCN-keeper Jesper Hansen var på skovtur uden for Nordsjællands felt.

Spelmann sparkede dog sit forsøg langt over mål, og så måtte AC Horsens for femte gang i træk gå fra banen med et nederlag på måltavlen.