Horsens som togcentrum

Bliver et trafikalt knudepunkt, forudser borgmester

Horsens kan blive et trafikalt knudepunkt, når højhastighedstoget mellem Aarhus og København standser på Horsens Banegård.

Det forudser byens borgmester, Peter Sørensen (S), efter at regeringen har lanceret en storstilet plan for fremtidens togtrafik.

Togplanen til 27,5 mia. kr. omfatter blandt andet en elektrificering af hovedjernbanen, nye højhastighedstog samt en helt ny og mere direkte togstrækning mellem Horsens og Aarhus.

Borgmester ser muligheder

Planerne betyder, at Skanderborg mister sin betydning som trafikalt knudepunkt. Til gengæld ser Horsens-borgmesteren muligheder.

- Det er klart, at det (toget, red.) kan samle den trafik op vestfra og nordfra, som skal videre mod København. I Horsens stopper toget, siger Peter Sørensen til Horsens Folkeblad.

Også formanden for Horsens Erhvervsråd, Poul Ulsøe, tror på, at Horsens Banegård får en større betydning i fremtiden.

- Allerede i dag kommer folk kørende til Horsens for at stige på toget til København. Det gør jeg også selv somme tider, og toget er fyldt op på afgangene kl. 6 og 7 til København. Det vil kun blive forstærket, når der kommer højhastighedstog, siger han til avisen.