Højsæson for indbrudstyve

Politi opfordrer til nabohjælp

Det er en klassiker næsten på højde med Sankt Hans og Juleaften. Med sommerferien hører sig advarsler og gode råd til, hvordan man kan undgå ubudne gæster i hjemmet, mens man er bortrejst.

I kampen mod indbrudstyvene opfordrer Østjyllands Politi til, at man sørger for at give indbrudstyvene svære arbejsvilkår.

- For eksempel ved at sikre sine døre og vinduer med gode låse og sikringsbeslag, installere tænd/sluk-belysning eller lave aftaler med naboen om at de kan stille bilen i indkørslen, tømme postkassen og fylde lidt skrald i affaldsspanden, siger leder af Østjyllands Politis kriminalpræventive sektion, politikommissær Allan Aarslev.

Ud over at sørge for at ens hjem ser beboet ud, så advarer politiet også imod, at man fortæller man er rejst på ferie på Facebook.

Nabohjælp - mere end et klistermærke

Nabohjælp er også et nyttigt redskab til forebyggelse af indbrud. Knap 2000 østjyske husstande har allerede meldt sig til den nabohjælps-ordning, der blev lanceret i efteråret 2012.

Ordningen har ifølge politiet udviklet sig til meget mere end et klistermærke på døren.

- Det nye koncept er rykket ind i den digitale verden, og man kan blandt andet downloade en app til sin telefon, og på den måde følge med i hvad der sker i lokalområdet. Og på nabohjælp.dk kan man oprette nabohjælpsgrupper, som man kan kontakte via sms eller mail, siger Politikommissær Allan Aarslev.

Samtidig opfordrer Østjyllands Politi til, at man henvender sig til politiet, hvis man observerer noget mistænkeligt i ens kvarter.