Hjemløse fik en seng på nødherberg

Tirsdag aften åbnede Det Blå Herberg i Aarhus

Tirsdag aften klokken 20.30 åbnede Det Blå Herberg i Aarhus, og allerede første aften fandt hjemløse vej til nødherberget, der ligger i Spanien i det centrale Aarhus.

- Vi har haft fem sovende brugere, og så har der været et par stykker forbi til mad, siger Eva Westergaard, der er frivillig på Det Blå Herberg og havde vagt i nat, til tv2oj.dk.

På nødherberget er der ti sengepladser, og så er der gratis morgenmad og aftensmad.

- Dem, der har været her, fortalte, at de var rigtige glade for, at vi nu har åbnet op igen, siger Eva Westergaard, der forventer, at der vil blive brug for alle sengene snart.

Nødherberg gør klar til at give hjemløse husly

Nyheden om åbningen skal rundt i byen

- I lighed med tidligere år, så går der nok lige et par nætter fra, at vi åbner, til at ordet har spredt sig rundt i byen.

Stedet er drevet af frivillige som Eva Westergaard, men som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har beskrevet, er der fortsat mangel på frivillige.

- Vi har svært ved at få dækket vores nattevagter ind. I yderste konsekvens kan det komme til at betyde, at vi må lukke, men det håber jeg ikke kommer til at ske, siger Eva Westergaard og forklarer, at man er to på arbejde om natten, 23.50 til 08.00, og at man kan skiftes til at sove. Du kan besøge Det Blå Herberg på Facebook her.