Her er der lukket skunkfarme

Ni personer anholdt i omfattende narkosag

Foto: Google Maps

Efter måneders varetægtsfængsling er syv vietnamesere, en hollænder og en dansker nu tiltalt for organiseret og professionel dyrkning af skunk.

Produktionen af de stærke hampplanter er sket i en række større laboratorier rundt om i landet - blandt andet i Randers, Horsens og to steder i Aarhus.

De ni varetægtsfængslede er ifølge Task Force Vest sagens absolutte hovedmænd. De er derudover tiltalt for omfattende import af amfetamin til Danmark.

Se: Fandt skunk-laboratorium

Sagen startede oprindelig i Vejen i begyndelsen af 2012, da politiet fandt et enkelt skunklaboratorium. Siden er der afsløret i alt 40 skunklaboratorier.

Der er tidligere faldet 23 domme på i alt 43,5 års fængsel til medgerningsmænd i sagen.

- Det her er en rigtig stor sag, der startede med opdagelsen af en enkelt skunklaboratorium, og som derefter er vokset til tiltalen for organiseret og professionel skunkdyrkning og kæmpeimport af amfetamin, siger vicepolitiinspektør Kirsten Fischer fra Task Force Vest i en pressemeddelelse.

Sagen kommer for Retten i Kolding næste år.

Se: Fire dømt for at dyrke skunk

- De nu tiltalte nægter sig skyldige, og derfor skal sagen behandles i en domsmandssag med bevisførelse, og sagen forventes at strække sig over 25 retsdage, siger specialanklager Anja Hedegaard.

Anklageskriftet fylder 10 sider og omfatter indsmugling af mindst 10 kilo amfetamin fra Holland til Danmark i januar 2013, indsmugling af 4,9 liter amfetaminolie - det svarer til cirka 75 kilo amfetamin på gadeplan.