Her bruger de færrest GPS'er

Store forskelle på kommunerne

01:32

1 af 2

Hvis du er dement og bor i Silkeborg, er der større sandsynlighed for, at du er udstyret med en GPS-modtager end hvis du boede i Horsens.

Der er nemlig forskel på, hvor ofte kommunerne tyer til GPS-modtagere for at kunne finde demente borgere, hvis de forsvinder fra deres hjem. 

Se: Sætter fokus på GPS'er

Susanne Rasmussen er demenskoordinator i Horsens Kommune, som er den kommune, hvor færrest demente bærer en GPS-modtager

- Jeg tænker jo GPS, som udgangspunkt, er et overvågningsredskab, og det er rigtig godt, der hvor der grund til overvågning. Når der ikke er grund til overvågning, så er det noget helt andet, man skal iscenesætte, siger Susanne Rasmussen, demenskoordinator i Horsens Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos Alzheimerforeningen i Østjylland deler de ikke Horsens Kommunes synspunkt. Foreningen mener, at kommunerne langt oftere skal bruge GPS-modtagere.

- Jeg synes, de bliver brugt for lidt - efter, hvad jeg har erfaret i hvert fald. For den demente og de pårørende må det være en befrielse at vide, at man kan blive fundet, siger Conny Flensborg, formand for Alzheimerforeningen i Østjylland, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag lavet en rundringning til de østjyske kommuner.

Nedenfor kan du se, hvor mange GPS-modtagere til demente, der er pr. 1000 indbyggere over 65 år i netop din kommune:

" alt="" />