Helenius godkender sin Silkeborg-debut

Nicklas Helenius fik debut for Silkeborg IF i lørdagens 3-3-kamp i Horsens

01:30

Lørdag gav Silkeborg IF debut til nyerhvervelsen Nicklas Helenius, der er lejet for resten af sæsonen hos superligakollegaerne fra AaB. Og det så ud til at have en effekt. Godt nok kom angriberen ikke selv på måltavlen, men Silkeborg IF fik endelig hul på mål-bylden og scorede sæsonens første mål - faktisk blev det til hele tre af slagsen i Horsens.

- Jeg synes, det gik fint. Jeg var meget med i spillet og vandt mange dueller, som vi fik mange gode chancer ud af. Men det var også fordi, at vi bevægede os for hinanden, holdkammeraterne gjorde det rigtig godt, og vi spillede hinanden på de rigtige tidspunkter. Det var meget overraskende for mig i forhold til, at jeg kun har trænet med i to dage, så det var en fed fornemmelses, siger 25-årige Nicklas Helenius. 

Læs også Skhirtladze med drømmemål: Vi viste god karakter

Angriberen, der blandt andet har en fortid i Premier League-klubben Aston Villa, var til lørdagens kamp makker med Davit Skhirtladze helt fremme i Silkeborgs offensiv.

Godt samarbejde med Skhirtladze
Her stjal holdkammeraten meget af opmærksomheden i Helenius' SIF-debut med to scoringer - den ene på et fremragende saksespark.

Læs også Skuffelse i Horsens-lejren efter uafgjort i lokalopgør

- Jeg synes, at samarbejdet gik rigtig fint. Davit (Skhirtladze , red.) er en rigtig god fodboldspiller, så det er en god idé at ligge omkring ham, så skal der nok komme nogle bolde. Jeg synes, vi satte et godt samarbejde sammen i dag, siger Nicklas Helenius, der roser kollektivet og moralen på holdet. 

Silkeborg IF var nemlig nede med både 2-0 og 3-1, men holdet formåede som bekendt at komme tilbage og hente 3-3.

AC Horsens-Silkeborg 3-3 (1-0)

1-0 Kim Aabech (44. minut)
2-0 André Bjerregaard (55. minut)
2-1 Davit Skhirtladze (57. minut)
3-1 Bubacar Sanneh (60. minut)
3-2 Davit Skhirtladze (62. minut)
3-3 Jens Martin Gammelby (84. minut)

Tilskuere: 2.025

- Hele vejen rundt synes jeg, at det var en god kamp i dag. Vi var nede to gange med to mål, men kom tilbage, siger Nicklas Helenius, der har 164 kampe og 52 mål på CV'et fra tiden i AaB.

Næste opgave for Nicklas Helenius og resten af Silkeborg-holdet i Superligaen er om en uge, hvor Viborg FF gæster Mascot Park.

Du kan se interviewer med Nicklas Helenius øverst på siden, og herunder kan du høre SIF-træner Peter Sørensens reaktioner på kampen.

Tirsdag er Fodbold med Horup tilbage, og her kommer SIF-træner Peter Sørensen og Horsens-træner Bo Henriksen i studiet. Se med fra 19.50 her på siden eller på TV 2 | ØSTJYLLANDS egen kanal.

02:29 Luk video