Hård kritik i Carina-sag

Sygehus fejlede i behandling af trafikoffer

Carina Melchior overlevede mod lægernes forventning en alvorlig trafikulykke.

En behandling under specialiststandard og lægelige vurderinger, der bygger på fejlmålinger i stedet for objektive observationer.

Sådan lyder konklusionen ifølge DR Nyheder i den uvildige rapport, som har undersøgt behandlingen af Carina Melchior, der blev kendt i DR1 Dokumentaren "Pigen der ikke ville dø".

- Der står det, familien hele tiden har sagt, nemlig at den behandling, Carina fik, ikke var i orden. Det er en bekræftelse af, at det gik helt galt, siger Niels Fjeldberg, familiens advokat, til DR Nyheder.

Carina vågnede op

Carina Melchior fra Lime på Djursland blev kendt, da hun som 19-årig endte i en dyb koma efter en bilulykke i oktober 2011. Carina Melchiors ophold på Aarhus Universitetshospital blev filmet, hvilket senere resulterede i dokumentaren.

Hendes tilstand var så dårlig, at hun ikke ville overleve, og derfor slukkede man for respiratoren og fratog hende mad og væske, men stik mod lægernes forventning vågnede Carina Melchior op og overlevede ulykken.

- Der er tale om alvorlige fejl i det behandlingsforløb, der har været. Der var ikke lægefagligt belæg for at stoppe behandlingen, da man gjorde det. Der er en alvorlig kritik af, at man ikke har brugt de oplysninger, der lå lige for og i stedet stolet på et enkelt apparats målinger, og der var ikke belæg for at fratage hende mad og væske, siger Niels Fjeldberg til DR Nyheder.