- Han efterlader et hul i Østjylland

Konservative trætte af Behnkes afsked

01:54

1 af 2

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt vælger at trykke på valgknappen, kan den konservative Tom Behnke så småt begynde at pakke sine ting sammen.

Den garvede folketingspolitiker har nemlig valgt at forlade Christiansborg for at få mere tid sammen med sin familie. Et farvel, som nok nærmere er et på gensyn, afslørede han i går aftes i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gensyn eller afsked - i Tom Behnkes valgkreds i Østjylland er der ingen tvivl om, at politikeren og politiassistenten vil blive savnet.

- Han efterlader et hul i Østjylland, fordi han er en gedigen østjyde, der altid har haft Østjylland på dagsordenen - også på Christiansborg, siger byrådsmedlem i Aarhus, Marc Perera Christensen (K), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Vil prioritere sine børn

- Han har været god til at komme ud med nogle grund-konservative holdninger, siger folketingskandidat Niels Christian Selchau Mark (K).

Tom Behnke kom for første gang i Folketinget i 1990 for Fremskridtspartiet, inden han i 2001 blev en del af de Konservatives folketingsgruppe.

I 2005 blev han valgt ind i Folketinget, hvor han har haft sin faste gang lige siden - i dag som næstformand for Retsudvalget og besidder også en række andre udvalgs- og ordførerposter.

Nu skal Konservative så på udkig efter en ny spidskandidat i Østjylland, inden valget melder sig.

I tv-indslaget øverst på siden kan du høre, hvad partiet mener om den opgave.