Hæder til arkitekter

Aarhus-firma får international arkitekturpris

Et byggeri i Sønderjylland får en arkitekturpris af det tyske designråd.

Umiddelbart lyder det ikke til at have meget med Østjylland at gøre, men bag bygningen står det aarhusianske arkitektfirma AART Architects.

Arkitektfirmaet bliver nu hædret for med den prestigefulde pris "The German Design Award 2015" for at have tegnet VUC Syds udannelsesescenter i Haderslev.

Hos AART Architects ser man prisen som et fagligt skulderklap og en blåstempling af arbejdet:

- Vi er beærede over, at vores arbejde med at nytænke rammerne for læring vækker interesse i udlandet. Med det nye uddannelsescenter for VUC Syd har vi nemlig ikke alene søgt at skabe et identitetsstærkt byggeri, men også at udfordre den traditionelle tanke om en skole i ønsket om at skabe et mere alsidigt og levende læringsmiljø, siger Anders Tyrrestrup, partner i AART architects.

AART Archhitects har også sat sine aftryk i Østjylland med blandt andet Scandic City-hotellet i Aarhus, spejdercentret Sletten ved Julsø og Danvas hovedkontor i Skanderborg.

Også i den nye bydel på Aarhus Havn vil firmaets design også kunne ses. Lige nu er tegnestuen i gang med at tegne et nyt bolig- og erhvervskompleks med navnet "Pakhusene", der skal ligge ved siden af det prisvindende byggeri Isbjerget.