Grand Prix-fest 10. maj

Nu er der sat dato på næste års finale. Bliver det i Horsens?

Kronjyske Emmelie de Forest sang i maj Melodi Grand Prix'et til Danmark. Horsens er med i opløbet om at afholde næste års finale lørdag den 10. maj. Foto: Colourbox

Så er der sat dato for næste års finale i Det Europæiske Melodi Grand Prix, som takket været kronjyske Emmelie de Forests vindersang, "Only Teardrops", afholdes i Danmark - og måske i Horsens.

DR oplyser, at lørdag 10. maj 2014 er blevet valgt som datoen for næste års finale. De to semifinaler, hvor vinderne kvalificerer sig til finalen, kommer til at foregå i dagene forinden, nærmere bestemt tirsdag 6. maj og torsdag 8. maj.

Oprindeligt var der ellers tale om, at finalen skulle holdes lørdag 17. maj, men den dato har DR valgt at se bort fra af flere grunde.

- Vi har forsøgt at finde en dato, som passer både de byer, der i øjeblikket dyster om værtskabet, og som samtidig passer vores europæiske naboer, siger Pernille Gaardbo, som er DRs executive producer på grandprixet.

Se: Privat betaler for Grand Prix

Selv om datoerne nu er på plads, vil DR endnu ikke ud med, hvor festlighederne skal finde sted. Den beslutning forventes først at blive taget på den anden side af sommerferien.

Ét er dog sikkert: Værtsbyen bliver enten Horsens, Herning eller København, som alle er med i opløbet om at huse det prestigefyldte arrangement.