Gør klar til at lukke skoler

Nedsætter overgangsråd med lærere og forældre

For knap to uger siden stemte et flertal i Randers Byråd for en ny skolestruktur, der bl.a. betyder, at fem lokale folkeskoler skal lukke.

Nu starter arbejdet med at rulle den nye struktur ud. På skolerne bliver der derfor nedsat en række overgangsråd, med ledere, lærere og forældre fra de skolebestyrelser, der skal aflevere og modtage elever.

- Overgangsrådenes fornemmeste opgave er at sikre, at vi får skabt et fælles afsæt, så vi kommer godt fra start med den nye skolestruktur. Derfor har vi nedsat et overgangsråd, der skal sikre et godt og udbytterigt samarbejde mellem de skoler, der skal aflevere elever og de skoler, der skal modtage eleverne, siger skoleleder Kim Egeberg Johansen fra Vestervangsskolen i en pressemeddelelse.

Se: Nu er det afgjort: Skoler lukker

Vestervangsskolen har dannet et råd sammen med Nyvangsskolen, Rytterskolen og Hobrovejens skole.

Rytterskolen og Nyvangsskolen skal nemlig nedlægges, og der ændres i skoledistrikterne, ligesom Vestervangsskolen bliver ny overbygningsskole for 7. - 9. klasserne i områdets nye skoledistrikter.

- Den opgave betyder, at vi især har fokus på de nye klassedannelser, men rådet arbejdet også med en række andre store opgaver, siger Kim Egeberg Johansen.

- Det er en opgave, som kræver at vi alle ser fremad.

Den nye skolestruktur betyder, at fem skoler skal nedlægges til sommer. Det drejer sig om Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole.

Desuden bliver Tirsdalens Skole en ren overbygningsskole med 7. til 9. klasse.