Godt på vej mod rekordforsøg: 250 elbiler i parade

I Forenede Danske Elbilister ser man frem til at kunne slå en verdensrekord, når Silkeborgmotorvejen åbnes i september

Her er Elbiler i kortege over Øresundsbroen i september 2014, da man i Forenede Danske Elbilister ville slå en dansk rekord. Foto: CO2 Green Drive

Når Silkeborgmotorvejen åbner, vil der for elbils-entusiaster blive et helt slaraffenland. Forenede Danske Elbilister er nemlig godt på vej mod et rekordforsøg.

Den 11. september åbner Silkeborgmotorvejen, og i den forbindelse vil foreningen samle så mange elbiler som muligt for at slå en verdensrekord.

Den hidtidige verdensrekord blev slået i Montreal i Canada i 2015, hvor 241 elbiler var samlet. Men om 14 dage venter FDEL at slå den rekord.

Satser på at nå 300

Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt 250 elbiler fra hele seks nationer til rekordforsøget i Silkeborg.

- Vi er overvældede og føler os helt overbeviste om, at vi nok skal nå mere end 300 tilmeldte elbiler, siger Jørn Grønkjær fra arrangmentgruppen i FDEL i en pressemeddelelse.

Læs også Mange stampede asfalt og bankede på autoværn ved ny motorvej

180 af de tilmeldte biler er fra Danmark. Men der vil også være nummerplader fra Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og Ukraine på nogle af elbilerne. Man forventer, der bliver der 11 forskellige bilmærker repræsenteret ved rekordforsøget.

- Opbakningen og de mange elbiler vil medvirke til at vise Danmark og ikke mindst politikerne på Christiansborg, at elbiler i dag er et realistisk valg for rigtig mange familier. Og det på et tidspunkt hvor elbilsalget det første halvår af 2016 kun er en fjerdedel af de elbiler, der blev solgt på samme tidspunkt sidste år, siger Bent Vistisen fra arrangørgruppen i FDEL. 

TV2 | ØSTJYLLAND sender direkte fra den officielle åbning af Silkeborgmotorvejen søndag den 11. september