Glattere veje i Silkeborg Kommune

Trafikanterne skal forberede sig på, at vejene bliver mere glatte i vinter. Silkeborg Kommune skal spare 1 mio. kr. på snerydning og glatførebekæmpelse pr. sæson.

I den kommende vinter kan trafikanterne forvente mindre snerydning og saltning på vejene i Silkeborg Kommune. Byrådet i Silkeborg Kommune har vedtaget, at der skal hentes 1 million kroner på besparelser på kommunens vinterservice med snerydning og glatførebekæmpelse.

- Vi har været nødt til at spare 10 procent på området. Vi skal stadig nok sørge for at trafikanterne kan komme frem, men det vil være nødvendigt, at vi alle sammen er en lille smule mere opmærksomme og passer på hinanden i trafikken, skriver Frank Borch-Olsen, der er formand for Vej- og Trafikudvalget i Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

For at opnå den ønskede besparelse er der lavet et nyt regulativ for, hvordan vejene fremover vil blive ryddet og saltet.

For de store veje (klasse 1-vejene) dvs. det overordnede vejnet af regional betydning og ringvejene i Silkeborg sker der ingen ændring. Det er på de mindre veje trafikanterne skal være mere påpasselige.

For de veje, som har afgørende betydning for afvikling af den kollektive trafik og væsentlig betydning for den lokale trafik fx indfaldsveje og omfartsveje ved byerne, samt veje mellem større byer (klasse 2-vejene) sker der ændringer.

Fremover vil der ikke blive saltet præventivt om aftenen og natten på disse veje. Det vil sige, at vejene vil være glatte på disse tidspunkter, hvis det bliver frostvejr. Og hvis der bliver behov for at rydde sne, vil det kun ske mellem kl. 6 - 20 alle dage, hvor det tidligere var indtil kl. 22.00. I weekender og på helligdage begrænses indsatsen dog.

På de mindre veje vil der kun blive saltet og ryddet sne i begrænset omfang.