Glæd dig: Fantastisk sommer

TV 2 Vejret spår varm og tør sommer

Risskovstranden Bellevue på en varm maj-dag i 2012.

Find strandtasken frem, og lad bare rejsekufferten blive i skabet. Sådan lyder varslingen ifølge TV2 Vejret for den kommende sommer. Det bliver nemlig en fin en af slagsen, siger meteorolog Jens Ringgård Christiansen.

- Det bliver mere tørt, end vi har været vant til de sidste par år, og temperaturmæssigt holder vi nogenlunde normalen omkring de 20 grader. Så det ser ud til at blive et fint år til ferie herhjemme, siger han til BT

Han bygger sin forudsigelse på data fra hele tre forskellige sæsonprognoser. Samme konklusion er DMI nået frem til. Selvom begge prognoser kun varsler om 20 grader, så kan det dække over langt varmere dage, skriver DMI ifølge BT.

Mindre nedbør tyder nemlig på færre skyer. En skyfri himmel giver større varmetab om natten. Når normaltemperaturen alligevel havner omkring 20 grader kan det skyldes væsentlig højere temperaturer i dagtimerne, står der i tremånedersprognosen.

En sommer med minimalt nedbør falder i øvrigt på et tørt sted. I alle somre siden 2001 er der faldet mere nedbør end normalen.