- Giv lærerne feriepenge

SF vil have gang i udbetaling

SF-Aarhus beder nu Børn og Ungerådmanden undersøge muligheden for at lave en ekstra lønkørsel, så lærerne får deres feriepenge.

- Med udsigt til en afslutning på konflikten er det helt afgørende at vi nu får samlet op på alt det der er gået tabt. En af de vigtigste ting at få samlet op på, er alle de feriepenge lærerne mangler og skal have udbetalt hurtigst muligt, skriver Formanden for Børn og Ungeudvalget, Thomas Medom (SF).

- Feriegodtgørelsen blev jo optjent længe før konflikten og skulle have været udbetalt 1. maj og derfor er det svært at forstå, at kommunerne skal tjene renter på lærernes feriepenge. Derfor vil jeg bede rådmanden undersøge muligheden for en ekstra-lønkørsel, så lærerne hurtigst muligt kan få deres feriepenge. Det er underligt, at man i en konflikt kan tilbageholde de penge der skal gå til familiernes sommerferieplaner, men med en lønkørsel kan vi sikre at feriepengene kun bliver en lille smule forsinket og vi kan hurtigere komme til at se fremad.

Thomas Medom betegner i øvrigt regeringsindgrebet i lønforhandlingerne som "nogenlunde afbalanceret" og hilser det velkomment.

- Børnene og lærerne savner hinanden og deres skole og familierne er presset af konflikten, så det er rigtig godt, at skolerne starter igen efter Stor Bededagsferien. Det var på tide med et indgreb. Nu står vi med nogle enorme opgaver i kommunerne. Først og fremmest skal afgangsprøverne planlægges og vi skal række hånden ud til lokalt samarbejde mellem lærerne og kommunen. Jeg er rigtig glad for, at der stadigvæk er en lokal aftalemulighed, så vi kan lave en god planlægning af resten af skoleåret og begynde arbejdet med en spændende ny skolereform. Regeringen har valgt at lave et indgreb, som jeg synes tager for lidt hensyn til at forberedelse giver kvalitet, men jeg synes trods alt, at der er kommet et indgreb der er nogenlunde balanceret og giver mulighed for at fortsætte dialogen lokalt. Der er stadigvæk en sikring af lærernes arbejdsvilkår og mulighed for lokale aftaler med i indgrebet, men først og fremmest er vi glade for at konflikten nu er slut, skriver SF-formanden i Aarhus i en pressemeddelelse.