Gennembrud i Kina

Vil på toilettet som i Danmark

02:03

1 af 2

Østjyske virksomheder er så småt begyndt at få bid på det kinesiske marked. En af virksomhederne, som lige nu afsætter toiletter og brusebade til kineserne, er Pressalit i Ry.

- Vi er kommet godt i gang. Sidste år udmøntede det sig i et par gode projekter, som viser, at ting er mulige - også i Kina, siger Hans Løve Høegh, som er kommerciel direktør i Pressallit A/S, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er særligt inden for ældrepleje, at virksomheden sælger produkter. Kineserne har nemlig et vågent øje på den danske ældresektor.

Har været en vigtig spiller

Gennembruddet kommer efter 10 års målrettet indsats, hvor Region Midtjylland har været en vigtig spiller.

- Jeg tror, at der begynder at komme hul på markedet, men det kræver stor omhu, og det kræver stor tålmodighed at finde vej ind på det kinesiske marked, fordi kulturen er så anderledes, end vi er vant til, siger Niels Erik Andersen, som er kontorchef i Region Midtjylland, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Første skridt på vejen

Flere virksomheder i Østjylland har ligesom Pressalit begyndt at få tag på kineserne. Ry-virksomheden håber da også, at situationen lige nu kun er første skridt på vejen.

- Der er helt klare planer for, hvordan man vil udbygge ældresektoren i Kina, og vi ser bestemt også, at vi skal have en del af det, der sker, siger hans Løve Høegh, som er kommerciel direktør i Pressalit A/S, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Pressalit har blandt andet leveret udstyr til et helt nyt plejehjem i byen Wuxi nær Shanghai.