Går sammen om praktikpladser

Laver aftale, der skal sikre lærlinges fremtid

Randers Kommune, Tradium og Dansk Byggeri går nu sammen og laver en partnerskabsaftale, der blandt andet skal sikre et øget fokus på at skaffe praktikpladser til lærlinge.

- Der er meget byggeri på vej i Østjylland i de kommende år, og derfor er det vigtigt, at vi gør en fælles indsats for, at vi har tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft, så både håndværkere og virksomheder i Randers kan få deres del af opgaverne. Jeg er glad for, at vi nu forpligter hinanden på et samarbejde, der blandt andet skal sikre flere praktikpladser til vores håndværkerlærlinge, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

I Randers mangler omkring 30 elever i øjeblikket en praktikplads og den nye aftale lægger op til et øget samarbejde indenfor bygge - og anlægsbranchen.

- Vi har en målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. Men det øger risikoen for frafald, at eleverne i værste fald må tage orlov, fordi de ikke kan få en praktikplads. Derfor er det vigtigt, at vi går sammen om at skaffe praktikpladser til så mange som overhovedet muligt, siger Tage Andersen, der er direktør hos Tradium i Randers.

Partnerskabsaftalen er den første af sin art i Randers Kommune og løber frem til november 2014.