- Fuldstændig grotesk

Opråb til statsminister på udvisningsdag

Kenneth Iversens vietnamesiske kone og hendes 10-årige datter skal i dag, tirsdag, udvises fra Danmark trods utilfredshed fra mange politikere i sagen.

Nu kommer SFs leder i Aarhus, Thomas Medom, med et opråb, rettet direkte mod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som han vil have til at gribe ind og standse udvisningen.

- Det er fuldstændig grotesk, hvis man ender med at splitte en velintegreret familie inklusiv en syg baby på 11 uger. Det kan vi ikke være bekendt, og statsministeren er nødt til at gribe ind, når justitsministeren har valgt at ignorere denne frygtelige udvisning, skriver Thomas Medom (SF), der er Politisk Ordfører og Formand for Børn og Ungeudvalget i Aarhus i en pressemeddelelse.

Minimum en udsættelse

Hvis ikke statsministeren stopper udvisningen, appellerer Thomas Medom til at få sagen udsat.

- Statsministeren skylder som minimum at udsætte sagen af hensyn til den lille drengs helbred. Alt andet vil være umenneskeligt og dybt uretfærdigt. Det er jo åbenlyst, at justitsministeren ikke har et flertal bag sig, og samtidig tegner der sig et flertal bag at ændre reglerne, og derfor er der brug for at statsministeren griber ind.

Thomas Medom mener desuden, at sagen handler om mere end Kenneth Iversens familie.

- Sagen handler ikke bare om Kenneth Iversens og hans families skæbne. Den er blevet et symbol på hvor uretfærdigt og umenneskeligt regler kan skrues sammen og det gør rigtig mange mennesker utrygge og kede af det. Det er statsministeren nødt til at tage alvorligt og derfor skal vi som minimum have en hasteudsættelse af udvisningen.