Fremtidens hospitalsseng - nu!

På Regionshospitalet Randers er man lige nu ved at udvikle fremtidens hospitalsseng med indbygget tv og vægt.

Hospitalssengen har ikke ændret sig meget over de sidste 30 år, hvad folk der har været indlagt mere end en gang nok kan nikke genkendende til.

Men nu skal et nyt projekt på Regionshospitalet Randers skabe intelligente og mere brugervenlige senge. Borgere i Randers indbydes til at give deres bud på fremtidens seng.

Integreret vægt, egen tv-skærm og sensorer, der automatisk registrerer, hvis sengen bliver våd, er blot nogle af de muligheder, som fremtidens hospitalsseng kan komme til at byde på.

- Den teknologiske udvikling er stort set gået uden om hospitalssengen, og det på trods af at sengen er så central en del af patienternes behandlingsforløb. Hvis vi i højere grad udnytter teknologien, får vi mulighed for at udvikle senge, der automatiserer en række arbejdsopgaver og gør opholdet mere behageligt for patienten, siger chefsygeplejerske Karin Valbæk, Regionshospitalet Randers i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer, at lejepersonalet får mere tid til omsorg og pleje, og patienterne for eksempel selv kan tappe vand fra den indbyggede vandhane uden at skulle vente til personale har tid.

Hvis du har lyst til at se nærmere på fremtidens hospitalsseng, kan du se den tirsdag den 14. og onsdag den 15. april på Randers Bibliotek.

Her vil udviklerne af sengen i øvrigt meget gerne høre folks forslag til forbedringer.