Fra på mandag bliver det billigere at tage færgen

Samsingerne og øens turister kan nu se frem til billigere færgedrift

Fra på mandag bliver det billigere at tage færgen mellem Hou og Samsø, og der er også netop indgået aftale om færgedriften fra Sjælland-siden, som bliver billigere fra september.

- Det er et kommunalt rederi, der står for driften mellem Hou og øen, og i kommunalbestyrelsen er vi blevet enige om prisnedsættelserne, og at det bliver fra på mandag, de træder i kraft, siger borgmester på Samsø, Marcel Meijer (S), til tv2oj.dk.

Læs også Samsingerne jubler over billigere færgebilletter

For en personbil kommer en billet for en personbil mellem Hou og Samsø i lavsæsonen til at koste 195 mod 440 kroner tidligere. Ruten mellem Sjælland og øen byder i fremtiden på billetter til 250 kroner uden for højsæsonen.

- Allerede nu kan vi se pæne trafikstigninger, og jeg forventer, at de fortsætter. Der er en tendens til, at flere turister holder ferie i september, og dem bliver der formentlig flere af på Samsø med billigere færgepriser, forklarer borgmesteren.

Ifølge ham er der i den grad optimisme at spore på øen.

Læs også Nye færgepriser: Se hvor billig turen til Samsø bliver

- I foråret holdt den nye turistforening et møde med alle i turistbranchen, og der blev vedtaget forskellige ændringer i lavsæsonen, hvor vi forhåbentlig kommer til at byde flere turister velkommen. Jeg håber på, at vi får flere arbejdspladser på øen i takt med, at sæsonen forlænges, lyder det fra Marcel Meijer.   

Det er rederiet Færgen, der står for driften mellem Kalundborg og Samsø, og derfor er det en aftale mellem det og Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt (V), der nu sikrer de billigere priser på denne rute fra 1. september.