Fra Barcelona til BSV: Nøddesbo er lidt nervøs for de danske vintermåneder

Jesper Nøddesbo skifter efter ti år i Spanien tilbage til dansk håndbold

00:46

Håndboldspilleren Jesper Nøddesbo har spillet flere end 200 landskampe for Danmark. Han har i de seneste ti år spillet for den spanske storklub FC Barcelona.

Læs også BSV henter Nøddesbo i Barcelona: Det er et scoop

Men fra næste sæson og tre sæsoner frem byttes den catalanske hovedstad ud med østjyske Silkeborg og håndboldklubben BSV. Specielt omgivelserne uden for banen bliver en stor omvæltning for den rutinerede håndboldspiller.

- Det, jeg kommer til at savne mest til at starte med, tror jeg, er noget så banalt som solen. Det med at stå op til en blå himmel, ikke at det nødvendigvis er varmt men at solen skinner. Det er noget, som jeg har nydt utrolig meget. Det giver meget energi, siger Jesper Nøddesbo. 

Jesper Nøddesbo og Michael Knudsen er her i kamp på stregen. Fra næste sæson skal de spille på samme hold. Foto: Ole Mørk - Scanpix

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at det østjyske vejr ikke helt kan sammenlignes med solskinsrige Spanien, og den 36-årige stregspiller er spændt på, hvordan det bliver.

- Så jeg er lidt nervøs for de danske vintermåneder. Der tænker jeg, at det gråt i gråt, og man står op, når det er mørkt, og man kommer hjem fra arbejde, når det er mørkt. Det er jeg en lille smule bange for, men nu må vi se, hvad der sker, siger Jesper Nøddesbo.

Håber på skarp stregtrio

Jesper Nøddesbo, Michael Knudsen og Rasmus Jensen har det til fælles, at de spiller stregspillerpositionen, og så tørner de alle tre ud for Bjerringbro-Silkeborg i næste sæson.

Netop den trio håber Jesper Nøddesbo, at det østjyske håndboldhold kan nyde godt af sæsonen igennem.

- Det første, der kommer til mig, er nok erfaring. Det har jeg jo så rigeligt af, men jeg håber jo også, at jeg kan være med til at skabe en skarp stregtrio, som holdet kan få stor glæde af. Det kan blive nogle lange sæsoner, hvis man skal ud og spille i Europa, så jeg håber, at vi med tre stregspillere kan være med til at løfte niveauet og give et højere bundniveau, siger Jesper Nøddesbo.

Du kan se hele interviewet med Jesper Nøddesbo herunder: 

05:47 Luk video