Forventer EM-medalje

EM for 49er og 49erFX sejles ud for Aarhus

I dag begynder EM for de to olympiske klasser 49er og 49erFX, som sejles ud for Aarhus. Dansk Sejlunion forventer mindst én dansk topplacering.

Det er to bådklasser, hvor Danmark står stærkt internationalt - og når stævnet samtidig sejles ud for Aarhus, hvor mange af bådene træner til daglig, er der lagt op til seks spændende dage med sejlsport i verdensklasse.

- Jeg forventer, at vi vinder en medalje hos drengene. Jonas Warrer og Peter Lang har vist rigtigt gode takter allerede fra deres første stævne på Mallorca i februar. Siden har de vundet et stævne i Holland. De har fundet en god rollefordeling i båden, og de passer bare godt sammen, siger Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen i en pressemeddelelse om den danske båd med Jonas Warrer (OL-guld 2008) og Peter Lang (OL-bronze 2012).

Se: Aarhus vil være sejlsports-by

Der er også forventninger til den anden danske topbesætning, der består af Allan Nørregaard (OL-bronze 2012) og Anders Thomsen. 

- Med Allan og Anders er det lidt mere usikkert, hvor de står. Deres resultater i foråret har svinget lidt, men vi ved, de har niveauet til at kunne begå sig blandt de bedste, siger Thomas Jacobsen.

49er-feltet på omkring 90 både tæller yderligere fire danske både. Og et par af dem kan godt overraske positivt, vurderer den danske sportschef.

Thomas Jacobsen glæder sig over muligheden for at vise sejlsport i verdensklasse for øjnene af danskere tilskuere, der får mulighed for at følge finalesejladserne den 7. juli fra tæt hold langs havnekajen.

- Jeg håber virkelig, at der kommer mange mennesker forbi Aarhus Havn for at følge sejladserne. Jeg tør godt love, at de vil få en spændende oplevelse med masser af fart og action. Også for sejlerne vil det være en kæmpe oplevelse, hvis de kan mærke suset fra tilskuerne, siger Thomas Jacobsen.