Fortryder nedtagning

Var for hurtige til at fjerne valgplakater

Mandag formiddag blev valgplakater taget ned 12 steder i Skanderborg Kommune, fordi kommunen vurderede, at de var til fare for trafikken. Men det gik lidt for hurtigt, lyder det nu, og valgplakaterne kommer derfor op igen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Økonomi- og indenrigsministeriet har udgivet et regelsæt, som blandt andet fastslår, at valgplakater ikke må være til fare for trafikken. Den regel fik mandag kommunens vejfolk til at tage alle plakater ned, som hænger i vejkryds og rundkørsler.

- Det skete af hensyn til trafiksikkerheden. Set i bakspejlet skulle vi på forhånd have været bedre til at samarbejde med partierne om at sikre både trafiksikkerhed og synlighed, siger teknisk chef Luise Pape Rydahl.

- Vi burde også have taget kontakt til partierne, før vi gik i gang med nedtagningen, og vi beklager, at det ikke skete, siger Luise Rydahl.

Plakaterne vil derfor blive hængt op igen, men denne gang så de hænger både sikkert og synligt.

Luise Pape Rydahl og kommunaldirektør Lisbeth Binderup har tirsdag aften møde med partierne, og vil her foreslå, at man mødes igen til februar for at sikre, at der er fælles fodslag om ophængning af valgplakater frem mod EU-valget i foråret 2014.

Kilde: Skanderborg Kommune