Første skoledag for Trads

Den tidligere forsikringsmand og nuværende straffefange mødte i dag op til første skoledag på Journalisthøjskolen i Århus.

Rasmus Trads afsoner i øjeblikket en dom for bedrageri i arresten i Randers. Trads blev sammen med den århusianske byggematador Kurt Thorsen dømt for bedrageri mod forsikringskoncernen PFA.

Retssagen dengang foregik under stor mediebevågenhed. Nu skal Trads så selv have indblik i de journalistiske arbejdsmetoder.

- Jeg glæder mig. Det er en god måde at bruge afsoningstiden på, sagde en veloplagt Rasmus Trads her til morgen til TV2 Østjylland

Trads har fået udgangstilladelse, så han hver dag kan tage bussen for at deltage i undervisningen på Danmarks Journalisthøjskole. I dag startede han så på den journalistiske diplomuddannelse sammen med de klassekammerater, han skal følges med det kommende år.

Diplomuddannelsen er en særlig et-årig journalistisk uddannelse for folk, der tidligere har taget en anden uddannelse eller har erfaring fra helt andre erhverv end det journalistiske.