Første etape er nu i gang

Letbane-arbejde kan give trængsel i trafikken

01:52

1 af 2

Tidligt i morges stod skiltene klar for at give bilisterne besked om vejarbejde på strækningen ved Nørrebrogade i Aarhus.

Det er skilte, som ikke forsvinder lige foreløbigt. Vejarbejdet sker nemlig i forbindelse med etableringen af en letbane i Aarhus. Anlægsarbejdet fortsætterhelt ind i det nye år og bliver først endeligt afsluttet i slutningen af 2016.

I dag gik første etape i gang ved Nørrebrogade, hvor vejen skal graves op for at give plads til to nye tunneller og en elevatorskakt.

Ifølge anlægschefen ved Aarhus Letbane, Jørgen Hansen, vil anlægsarbejdet foregå som en glidende proces, der begynder ved Nørrebrogade og fortsætter til Nehrus Allé i Aarhus Nord.

- I første fase vil det genere trafikken selvom vi prøver at undgå det, siger anlægschef Jørgen Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Bilisterne skal dele trafikken med de busser, der har kørt i det tredje spor - altså i busbanerne på vej ind.

Udover færre spor på strækningen vil der også være en nedsættelse af hastigheden, så bilisterne ikke længere må køre 60 kilometer i timen.

Anlægsarbejdet på Nørrebrogade vil først være færdig til april 2015.

Den samlede tidsplan for anlægsprojektet ser sådan her ud:

  • Februar til august: Strækningen fra Nordre Ringgade til Nørregade
  • Juni til august: Nørregade - Mejlgade
  • Juni til september: Nordre Ringgade - Hasle Ringvej/Vejlby Ringvej
  • September til december: Randersvej fra Ringvejen til Nehrus Allé

Få også et overblik over vejarbejdet i videoen øverst på siden. Her fortæller anlægschef Jørgen Hansen om selve forløbet.