Forskere på besøg

Ser på nye metoder inden for bæredygtighed

Randers Regnskov er godt på vej til at blive til en levende genbank, der skal være med til at bevare gamle danske landbrugsdyr.

50 internationale forskere kommer i morgen, tirsdag, til Randers Regnskov for at se på nye metoder inden for bæredygtig fødevareproduktion.

Under besøget vil forskerne primært koncentrere sig om det store projekt Planet Randers, der er et samarbejde mellem Randers Regnskov og Randers Kommune.

Foruden aktiviteterne under Randers Regnskovs velkendte kupler består Planet Randers blandt andet også at et stort udendørs naturområde tæt ved Gudenåens bredder.

I Gudenå Naturpark, som området hedder, er der blandt andet udsat bisonokser og andre truede europæiske dyrearter.

Afdelingen for Agroøkologi på Aarhus Universitet er vært for konferencen.

- Det, vi gerne vil opnå med at invitere disse internationale forskere hertil, er at vise de fremragende nye initiativer, der sker her i Randers. Forskerne kan samtidig være med til at inspirere os ved at pege på eksempler andre steder i verden, hvor der arbejdes på projekter med samme mål og måske derigennem se muligheder for samarbejde på tværs af landegrænser, siger forsker på Aarhus Universitet Bo A. Christensen i en pressemeddelelse.