Forbryderjagt på nettet

Århus-familie tager Facebook i brug for at få en efterlyst overfaldsmand stillet for en dommer. Politiet bakker op.

Henrik Jørgensen fra Århus har som så mange andre oprettet en Facebook-gruppe på internettet. Men hvor de fleste laver grupper for gamle klassekammerater, søger Henrik Jørgensen efter den mand, som politiet mener forsøgte at voldtage hans datter natten til torsdag den 28. maj.

Voldtægtsforsøget skete i Viby, og selv om Østjyllands Politi har offentliggjort billeder af en formodet gerningsmand, er manden endnu ikke identificeret. Derfor er Henrik Jørgensen nu gået på nettet:

- I stedet for at fare ud med en økse og forsøge at slå en eller anden ned, så er det lidt mere rationelt at slå koldt vand i blodet og så sige, vi må lade politiet klare arbejdet. Men hvis vi kan bidrage på nogen måde, så gør vi det gerne, siger Henrik Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I tidligere sager, hvor private har lagt overvågningsbilleder på nettet, er disse blevet straffet for offentliggørelsen. Det kommer ikke til at ske denne gang.

- Forskellen er, at det, som er lagt ud nu, er noget, som vi (Østjyllands Politi, red.) har lagt ud, fordi vi har behov for det i efterforskningen af sagen. De andre tilfælde har været private optagelser, siger politiinspektør ved Østjyllands Politi Ole Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.