Forældre vil have begrænset børnenes middagslur

Pædagoger og fagforening mener, det er en dårlig idé at fjerne middagsluren

02:06

Det kan være frustrerende at have små børn, der ikke vil falde i søvn om aftenen. Derfor oplever flere børnehaver i Østjylland, at forældrene vender tommelfingeren nedad til børnenes middagslur.

- Vi oplever, at forældre er enormt bekymret for, om deres børn kan falde i søvn om aftenen, og derfor vil de gerne begrænse deres middagslur, siger næstformand i FOA, Mette Fuglsig Schjødt.

Men det kan være en dårlig løsning at holde børnene vågne dagen igennem, for det giver ikke nødvendigvis et bedre resultat i den anden ende. 

Læs også Børnehave har erstattet hegn med gule streger

- Forældrene har en idé om, at hvis mit barn sover for meget i løbet af dagen, kan det nok ikke sove om aftenen, og det ved personalet derude, at sådan hænger det ikke sammen, og de ved at de små børn har brug for at hvile sig i løbet af dagen, og de små børn har brug for at koble af, siger Mette Fuglsig Schjødt.

Og hvis man spørger ude hos de østjyske pædagoger, så anbefaler de da også, at børnene får lov at sove til middag.

- Børnene har brug for søvn. De har brug for at stresse ned, deres dagligdag er fyldt med indtryk og ting, der sker hele tiden, så de har brug for at komme ned i deres søvn og få slappet af og få et afbræk fra hverdagen, så de har energi til at klare resten af dagen, siger Camilla Bøje Madsen. 

Nedenfor kan du høre søvnspecialist Marian Petersen fortælle, hvad hun mener om emnet: 

02:47 Luk video