Fond: Hjem skal ligge i Brabrand

Fonden Danske Veteraner bekræfter i dag, at der bliver arbejdet videre med placeringen af et veteranhjem på Edwin Rahrs Vej

Edwin Rahrs Vej 61 i Brabrand.

Det bliver sandsynligvis adressen på det kommende veteranhjem i Aarhus, som skal fungere som aflastning og værested for de mange soldater, der er hjemvendt fra krig med ar på sjælen.

Se også: Ballade om veteranhjem

Den seneste uge har der været stor debat om netop at oprette et veteranhjem i Brabrand, men det ændrer ikke på, at det er den placering, der bliver arbejdet videre med, lyder det i dag fra en styregruppe fra Fonden Danske Veteraner.

- Der indgik mange forskellige hensyn forud for beslutningen om at købe Edwin Rahrs Vej 61. Mange af de indvendinger, om placering af hjemmet, der er fremkommet i forbindelse med de seneste ugers medieomtale, indgik også i styregruppens overvejelser, og blev allerede tideligt i beslutningsfasen grundigt diskuteret. Det er vigtigt at understrege, at det var en enig styregruppe, der valgte ejendommen i Brabrand, skriver gruppen i en pressemeddelelse.

Styregruppen har fået til opgave af Forsvarsministeriet at oprette det kommende veteranhjem i Aarhus.

Tager kritikken alvorlig

Valget faldt ifølge gruppen på villaen på Edwin Rahrs Vej på grund af den centrale placering i forhold til hele regionen og fordi det er muligt at skabe rolige og rummelige rammer - både indenfor og udenfor, hvor der er mulighed for at bruge naturen.

Kritikken af placeringen er den seneste uge kommet fra veteraner, som mener, at det er uheldigt, at kommende veteranhjem skal ligge i Brabrand.

Se også: Moské: De skal ikke frygte os

Adressen på Edwin Rahrs Vej ligger kun 600 meter fra for eksempel moskéen på Grimhøjvej, som flere gange har tiltrukket sig opmærksomhed i medierne i forbindelse med radikalisering af unge muslimer.

- Styregruppen er særligt glade for alle de positive tilkendegivelser vi har modtaget fra naboer, det muslimske samfund og fra politisk side. Styregruppen vil samtidig tage alle de bekymrede udmeldinger alvorligt, skriver gruppen.

Styregruppen bag projektet, der har fået navnet 'Veteranhjem Midtjylland', består af formand Michael Alber (veteran), Tina Bjerregaard (veteran), Lone Rasmussen (pårørende), Vagn Martinussen (veteran) og Thorkild Kay (veteran).