Fond donerer stort millionbeløb til nyt idrætsbyggeri

Salling Fondene donerer 20 mio. kr. til en udvidelse af DGI Huset i Aarhus.

Det er planen, at det nye byggeri skal ud som illustrationen til venstre. Foto: DGI

'Sundhedstårnet' er titlen på det kommende idrætsbyggeri i forlængelse af det nuværende DGI Huset i Aarhus, som nu får et massivt rygstød.

Salling Fondene donerer nemlig 20 mio. kr. til projektet, som har en planlagt højde på 40 meter, og som bliver i ni etager. Den eksisterende tilbygning rives ned for at gøre plads til den nye.

Læs også Nu begynder byggeriet af ny arkitektskole – sådan skal den se ud

Den samlede udgift for byggeriet, som DGI håber bliver et markant idrætscenter i Aarhus, løber op i 60 mio. kroner.

- Det her er en håndsrækning fra Salling Fondene, som vi ser som et kæmpe skulderklap, der blåstempler projektet. Vi er meget glade og tror nu på, at det kan lade sig gøre, siger bestyrelsesformand for Fonden DGI Huset, Lars Steen Pedersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

01:35

VIDEO: Også direktøren for DGI Huset, Troels Knudsen, glæder sig over donationen. 

Luk video

Plads til 100.000 flere besøgende

Hensigten med det nye byggeri er at etablere et væksthus for idrætten, hvor kendte idrætsformer kombineres med nye former for idræt, træning og forebyggelse. Alt dette skal bygges ind og udvikles i de nye og inspirerende rammer.

- Vi har oplevet en stor stigning i antallet af besøgende, og med det nye byggeri får vi plads til 100.000 mere om året, siger Lars Steen Pedersen.

Nu skal vi ud og have fundet de resterende 40 mio. kr. til byggeriet gennem fonde og andre aktører. Vi satser på, at det står færdigt i 2023.

Lars Steen Pedersen, bestyrelsesformand DGI Huset

Ifølge DGI Huset er antallet af besøgende vokset fra 80.000 i 2004 til 270.000 i 2018. I forvejen har man optimeret de nuværende lokaler til det maksimale, så nu er der kun en vej. Det er at bygge opad.

Området nær Bruuns Galleri, hvor DGI Huset ligger, er udlagt til højhuse, så man satser på at få de nødvendige tilladelser i hus.

DGI Huset ligger i Værkmestergade i det centrale Aarhus.  Foto: Google Maps

Vil gøre en forskel i Aarhus

- Nu skal vi så også ud og have fundet de resterende 40 mio. kr. til byggeriet gennem fonde og andre aktører. Vi satser på, at det står færdigt i 2023, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Læs også Historisk villa rives ned til fordel for nybyggeri

Salling Fondene håber med sin donation på, at 'Sundhedstårnet' kan blive et folkeligt samlingspunkt i Aarhus.

- Vores formål er at skabe oplevelser og fællesskab i hverdagen, og derfor er vi glade for at kunne bakke om et spændende projekt, som mange aarhusianere i den grad kan få glæde af. For os er det helt afgørende at bidrage til en bedre hverdag, og vi vil gerne gøre en forskel i Aarhus, siger formand for Købmand Hermann Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen, i en pressemeddelelse.

DGI Huset

DGI Huset Aarhus drives af en almennyttig fond, hvis formål er at styrke idræt og sundhed i Aarhus. Fonden ejer bygningerne, der indeholder DGI Huset. Bestyrelsen er udpeget af DGI og DGI Østjylland.

 

- DGI Huset ligger i en fredet bygning, som i 1900-tallet var en del af Statsbanernes centralværksted, og der blev i næsten 100 år bygget og repareret lokomotiver i bygningen.

- DGI Huset blev indviet som idrætscenter i 2003 og er på 5.000 kvadratmeter. Der var i 2018 ca. 270.000 idrætsbrugere i huset.

- 'Sundhedstårnet' er projekteret til at rumme ca. 3.000 etagekvadratmeter fordelt over 9 etager inkl. tagetage, og kan stå færdigt i 2023. Tårnet projekteres at koste 60 mio. kr.

- Den statslige Lokale og Anlægsfonden indgår som rådgiver i projektet, og skitserne er tegnet af Sleth Arkitekter, Aarhus.

 

Kilde: DGI