Folkevandring til Sculpture by the Sea

Århusianerne er nærmest væltet til stranden i de seneste uger for at se udstillingen "Sculpture by the Sea".

Med weekendensgode vejr runder udstillingen "Sculpture by the Sea".661.000 besøgende og er dermed en af de største publikumssucceser for en kunstudstilling i Danmark.

ARoS har realiseret projektet efter en idé fra kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, som under deres første tid sammen i Australien så sommerudstillingen "Sculpture By The Sea"
på Bondi Beach i Sydney. Interessen for at se udstillingen i strandkanten foran kongehusets "sommerhus" Marselisborg Slot har været overvældende, siger ARoS' direktør Jens Erik Sørensen:

- Vi har slået Sculpture by the Sea Australien på alle punkter. Vi har bedre vejr, vi har flere besøgende og folk er begejstrede, sagde han, da udstillingen officielt lukkede søndag.

Omkring 10 af de store skulpturer, der er opstillet langs ruten fra Tangkrogen til Ballehage, er blevet solgt i forbindelse med udstillingen. Det fortæller salgschef for Sculpture by the Sea, Charlotte Fogh, som ind til nu har omsat skulpturer for ca. 2,5 millioner kroner.

Én af de 10 er den meget populære "Humpback Gunship", som australieren Benjamin Gilbert har lavet. Den bliver i Århus - først opstilles den ved ARoS og siden ved det nye Multimediehus, hvor børnene kan kravle rundt på den sølvfarvede hval med helikoptervinger.
/ritzau/