Motoren gik pludselig i stå: Ægtepar tvunget til nødlanding

Fredag morgen måtte et lille privatfly nødlande på en mark nord for Grenaa

02:08

Et ældre ægtepar er heldige med ikke at være kommet til skade, efter motoren i et lille privatfly fredag morgen gik ud, og parret var nødsaget til at foretage en nødlanding på en mark nord for Grenaa, lyder det fra politiet.

Ved 8-tiden fredag morgen lettede det lille privatfly fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup med kurs mod Sverige. Ombord på flyveren var et dansk/norsk ægtepar på henholdsvis 60 og 74 år. 

Allerede i forbindelse med afgangen fra den østjyske lufthavn havde parret dialog med folkene i kontroltårnet på grund af noget støv på flyveren.

Det var her ved Tangen nær Hammelev nord for Grenaa, at nødlandingen fandt sted. Foto: Google Maps

- Men da alt virkede, som det skulle, blev man enige om, at de kunne fortsætte turen mod Sverige, siger Peter Hunniche, vagtchef ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at flyveren senere fik problemer med olietrykket, hvorfor man i samråd med personalet tilbage i kontroltårnet i Tirstrup besluttede at vende flyveren for at flyve retur mod Danmark. 

- Da olietrykket fortsatte med at falde fik de anvist en lille flyveplads nord for Grenaa, som de kunne lande ved. Men da de nåede tilbage til den danske kyst, var olietrykket faldet så markant, at flyet gik i stå. Men det lykkedes faktisk for dem at svæve det sidste stykke ind over land og lande på marken ved Hammelev nord for Grenaa, siger Peter Hunniche.

00:45

VIDEO: Fly nødlandet på mark ved Grenaa Video: Local Eyes

Luk video

Politiet modtog anmeldelsen om nødlandingen fredag morgen klokken 08.38 - cirka 30 minutter efter, at flyveren var lettet fra landingsbanen i Tirstrup.

Ifølge vagtchefen ved Østjyllands Politi er ægteparret heldige med at været sluppet fra nødlandingen uden alvorlige skader.

Læs også Pilot nødlander på mark nær motorvejen

- Flyveren har taget skade, men de to personer er ikke kommet noget til. De har været meget heldige, siger Peter Hunniche og fortsætter:

- De har været meget heldige med, at det sted, hvor den er kommet ned, er et åbent område med en flad mark, så det har været de bedste betingelser for en nødlanding, når det nu skal være. De er begge er chokeret, men de er også glade for, at det trods alt er gået godt.

Det er nu Havarikommissionen opgave at undersøge flyveren og årsagen til, at den blev tvunget til en nødlanding. 

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Peter Hunniche fra østjyllands Politi.