Flot solkinsvejr på søndag

Smuk afslutning på efterårsferien

Solen kommer i spil i weekenden, men står først i fuld stråleglans over hele landet på søndag som en finale på skolebørnenes efterårsferie. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Det er et højtryk syd for Danmark, som sætter dagsordenen i weekenden, siger DMI's vagtchef Steen Rasmussen. Inden søndagens solskinshistorie skal fredagen først overstås med både regn og blæst og på Vestkysten helt op til hård vind.

Lørdag får jyderne stadig noget regn, mens en svag varmefront med lidt skyer passerer forbi landet fra sydvest. Alt bliver så godt for alle, når højtrykket stabiliserer sig på søndag. Og det solskinsvejr ser ud til at fortsætte i nogle dage ind i næste uge.

Danmark har ellers nydt godt i oktober af et usædvanligt stort antal soltimer. Antallet ligger over normalen for hele periode 1961 til 1990, viser tal fra DMI.

Temperaturrene er der ikke så meget grund til at glæde sig over. De vil ligge på 12-13 grader om dagen og om natten kun lige et par grader over frysepunktet.

Vinden bider
Vinden vil weekenden igennem være let til frisk fra sydlige retninger og er nu begyndt at bide.

- Der skal ikke meget vind til, førend det såkaldte kuldeindeks betyder, at vi føler temperaturen lavere, end den rent faktisk er. Når vi i forvejen ikke har det for varmt, og vinden så samtidig blæser vores isolerende kropsvarme væk, så fryser vi mere, end temperaturen egentlig kan få skyld for, siger Steen Rasmussen.