Flere nye østjyske butikker

Fald i antallet af ledige butikslokaler

Østjylland har det seneste år oplevet en positiv udvikling, når det kommer til åbningen af nye butikker.

Ifølge en opgørelse fra en af Danmarks største portaler for erhversejendomme, Oline.dk, er antallet af ledige kvadratmeter i butikslokaler faldet med 12 procent siden sidste år, skriver JP Aarhus.

Den 1. juli 2012 var der 130.100 kvadratmeter ledige butikslokaler, mens der samme dato i år kun var 114.700 kvadratmeter.

En udvikling, der glæder cityforeningen i Aarhus.

- Aarhus bliver mere og mere interessant at etablere sig i og drive butik i. Interessen samler sig omkring de store byer. Det ser vi bl.a. ved, at små specialbutikker og mange konceptbutikker med nye brands samler sig i Aarhus som f.eks. Royal Copenhagen og Nespresso, siger Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, til JP Aarhus.

Flere butikker i hele regionen

Den positive udvikling i Østjylland sker ligeledes i resten af regionen. I Region Midtjylland er der gennem, det seneste år sket en stigning på 13 procent i forhold til antallet af ledige butikslokaler.

Dermed kan både Østjylland og regionen trække i føretrøjen, da det er den største stigning, der er sket i Danmark i den pågældende periode.

I København var stigningen i den samme periode på syv procent.

- Det er interessant, at tallet er bedre, end det er i København. Vi fornemmer, at byen overordnet tager markedsandele sammenlignet med de øvrige danske storbyer, Odense, Aalborg, København. Det har vi faktisk gjort gennem de seneste mange år, siger Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, til JP Aarhus.