Flere firmaer fusker

Det er autorisationerne, det er galt med

Flere og flere firmaer fusker med autorisationerne, og antallet af politianmeldelser er på vej mod rekord, oplyser DR Østjylland.

Allerede i oktober måned har Sikkerhedsstyrelsen meldt 130 firmaer til politiet, oplyser styrelsen. Dermed tegner den hidtidige rekord fra 2009 på 155 anmeldelser til at falde.  Hvis man skal lave el-installationer, lægge kloak eller lave vandrør, så kræver det nemlig myndighedernes blå stempel i form af en autorisation

Den er beviset på, at man forsvarligt kan rode med de installationer, der ellers kan give stød, vandskader og hygiejne-problemer.

Antallet af politianmeldelser stiger dramatisk, selvom overtrædelser af lovgivningen kan føre til bøder på op til 80.000 kroner.

I Aarhus er de autoriserede VVS-mestre så ærgerlige over udviklingen, at de i juni demonstrerede i protest over de mange overtrædelser, der truer dem på levebrødet. Og hovedparten af indberetningerne og politianmeldelserne handler om netop vvs-arbejde, der bliver udført uden autorisation, konstaterer Lars Kjølby, der er kasserer i Aarhus VVS-laug.