Favrskovbørn har gode bisser

Registrerer hvert år færre huller i tænderne

"Nul huller!" Den besked kan rekordmange børn i Favrskov Kommune give deres forældre, når de rejser sig fra tandlægestolen. Det viser tallene fra sidste år i den kommunale tandpleje.

Siden 2007 er antallet af børn med huller i tænderne faldet hvert år, og antallet ligger både under regionens og hele landets gennemsnit.

87 procent af børnene på 5 år i Favrskov Kommune har ingen huller, mens tallet er henholdsvis 53 procent og 38 procent for de 15-årige og 18-årige. 

-Vi har satset rigtig meget på den forebyggende indsats. Vi forsøger at lægge en individuel plan for hvert barn, der sætter sig i tandlægestolen, for at undgå huller i tænderne, siger Jørgen Kjær, der også sender en stor tak til mødrene og fædrene til skolebørnene.

- Hatten af for forældrene i Favrskov Kommune. Det er trods alt tandbørstningen derhjemme, der betyder mest for tandplejen, siger overtandlæge i Favrskov Kommunes tandpleje, Jørgen Kjær.

Og det kan, ifølge Jørgen Kjær, svare sig at børste de små tænder godt, da sunde tænder ofte følger med ind i voksenlivet.