Farvel efter syv år: Fantastisk tid

SF's Eigil Andersen regner med, at det er slut med folketinget for hans vedkommende

Foto: Socialistisk Folkeparti

De østjyske vælgere har givet en ordentlig lussing til SF, der er blevet mere end halveret i Østjyllands Storkreds.

Det betyder, at partiet går fra to mandater til et enkelt, og det formodes at sende Eigil Andersen ud af folketinget.

Se: Ligner et farvel til Eigil

- Det tror jeg desværre, det gør. Det er det realistiske. Det ærgrer mig, for jeg ville gerne være fortsat, siger Eigil Andersen til tv2oj.dk.

Det er Jonas Dahl, der formodes at rende med det østjyske SF-mandat.

- Jeg har været utrolig glad for at sidde i folketinget. Det har været meget spændende og udviklende, men også hårdt, især da vi sad i regering, og ikke måtte sige, hvad vi mente. Men det har været en fantastisk tid for mig personligt, siger Eigil Andersen.

Eigil Andersen har siddet i folketinget i cirka syv et halvt år, og det er noget, der giver tid til refleksion.

- Jeg kan huske, da jeg tog toget i november 2007 for at møde op som folketingsmedlem for første gang. Der sagde jeg til mig selv, at husk nu, det er kun for en tid. Der er forholdsvis få mennesker, der oplever den tillid at blive valgt til folketinget, og det er jeg meget glad for, at jeg har oplevet. Det overskygger, at jeg er ked af, at det stopper, siger Eigil Andersen.

Han kalder tilbagegangen for 'alvorlig for SF', men tror på, at partiet kommer tilbage på ret kurs.

Personligt er han i den situation, at han har fået orlov fra sit arbejde for at gå i folketinget, så derfor kommer han ikke til at gå ledig, hvis han gerne vil undgå det.

- Jeg er meget heldigt stillet, men jeg tror, at jeg skal have en lille pause. Men der er ingen panik, siger 62-årige Eigil Andersen.