Familie: "Ingen vil have os"

Gellerup-familie har ingen steder at flytte hen

02:21

1 af 2

Tusinder skal flytte fra Gellerup som en del af en helhedsplan for området, og Gellerup skal fremover omdannes til et nyt og mere attraktivt område. 

Det betyder blandt andet at beboerne i tre blokke, der skal rives ned, skal flytte ud af deres boliger senest 1. juni 2014.

Og det vækker bekymring hos familien Hamad på Bentesvej i Gellerup, der er dybt frustreret over ikke at have noget sted at flytte hen: 

- Jeg har ikke lyst til at flytte fra lejligheden, for jeg har tilbragt næsten halvdelen af mit liv her, siger Rabah Hamad, der bor i lejligheden sammen med sin kone og fire børn.

Men familien kan ikke vælge at blive boende. Brabrand Boligforening lover, at tilbyde hver familie en ny lejlighed.  Men endnu har de ikke fået noget konkret tilbud - tværtimod har de fået en særdeles konkret liste over 30 almene boligområder, hvor de ikke kan flytte hen:

-Jeg må for eksempel ikke flytte til Langkær, Bispehaven eller Aarhus Nord. Jeg ved ikke hvor jeg kan flytte hen, fortæller

Rabah Hamad føler sig derfor tvunget til at skulle acceptere de tilbud, som Brabrand Boligforening kommer med på et senere tidspunkt - han mener ikke, at beboerne i blokkene på Bentesvej får et reelt valg.

Se hele indslaget ved at klikke øverst på denne side.