Familie efter brand i dekoration: Vær nu opmærksom på lysene

Familie Heilmann fra Aarhus er nødt til at låne en lejlighed at holde jul i. Deres egen er voldsomt sodskadet efter en brand i en juledekoration

Denne nu udbrændte juledekoration er skyld i, at en familie i Aarhus ikke kan holde jul derhjemme. Foto: Privat

Qulu Heilmann og hans familie kan ikke fejre jul i deres lejlighed. Billedet her er fra en ferierejse til Grønland. Foto: Privatfoto: Qulu Heilmann

1 af 2

En juledekoration kan være en hyggespreder, men den kan også være farlig. Især hvis den er tændt, når man ikke er hjemme.

Det kan familien Heilmann fra Illerrupvej i Aarhus Nord skrive under på. Deres jul er blevet markant anderledes, efter der i tirsdags gik ild i en juledekoration i deres lejlighed.

Læs også Voldsom brand i lejlighed: Store flammer stod ud på altanen

Qulu Heilmann fortæller her, hvad der skete:

Alt lugter af røg og er sodet til. Vi skulle have holdt jul hos os hele familien, men må nu gøre det i en lånt lejlighed. I halvandet måned kan vi ikke bo hjemme.

Qulu Heilmann, Aarhus

- Vi har familie på besøg fra Grønland, og min konens niece lavede så en rigtig fin juledekoration. Selvom vi havde fortalt hende, at hun ikke måtte tænde den uden at få lov, så gjorde hun det i tirsdags. Og så gik det galt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Familien tog nemlig ud for at handle i nogle timer, uden at de voksne havde tjekket, om der var lys tændt. Men juledekorationen stod tændt derhjemme. Der gik ild i den, og røgalarmen gik i gang.

- Viceværten havde ringet til min kone og fortalt, at alarmen havde været i gang længe. Så jeg skyndte mig hjem og vidste godt, hvad der nok var sket. Hele lejligheden var fyldt med røg fra gulv til loft, fortæller Qulu Heilmann.

Skum over det hele

Han fandt hurtigt frem til juledekorationen og kunne se, at branden var startet der, og at der havde været ild i den.

Familien Heilmann skulle have holdt jul med hele familien derhjemme , men må nu gøre det i en lånt lejlighed. Foto: Qulu Heilmann

- Vores teori er, at en sådan slags snespray i en dåse sprang under branden, og så har den slukket flammerne. Der er i hvert fald også skum over det hele i lejligheden, siger Qulu Heilmann.

Man skal simpelthen være opmærksom på, at alt lys er slukket, og der må gerne være lidt fugt i juledekorationen.

Qulu Heilmann, Aarhus

Under alle omstændigheder er lejligheden så sodskadet nu, at familien må holde jul i en lånt lejlighed.

- Alt lugter af røg og er sodet til. Vi skulle have holdt jul hos os hele familien, men må nu gøre det i en lånt lejlighed. I halvanden måned kan vi ikke bo hjemme, fordi lejligheden skal renses, og alt skal ryddes ud, fortæller han.

Qulu Heilmann står frem med historien for at advare andre.

Mand sigtet for at glemme kalenderlys

- Man skal simpelthen være opmærksom på, at alt lys er slukket, og der må gerne være lidt fugt i juledekorationen.

Østjyllands Politi og Beredskab og Sikkerhed bliver i denne tid kaldt ud til flere brande af denne slags. Senest torsdag aften måtte brandfolk i Randers sparke en dør ind til en lejlighed i Slyngborggade, fordi der kom røg ud i opgangen.

02:25

De hurtigere brandfolk i Knebel var i denne uge skyld i, at en sommerhusejer stadig har sit hus i dag. Se mere i indslaget her.

Luk video

- Indenfor kunne de konstatere, at røgen stammede fra en juledekoration med kalenderlys i, som var brændt ned. Betjentene fik slukket ilden og ringet til beboeren, der forklarede, at han nok havde glemt at slukke kalenderlyset, inden han forlod lejligheden, oplyser Østjyllands Politi.

Han er nu sigtet efter beredskabsloven for at have vist uforsigtighed.