Færre unge sigtes i Aarhus

Laveste antal sigtelser i årevis

Gaderne i Aarhus har ifølge Østjyllands Politi aldrig været så trygge før, når det handler om antallet unge kriminelle. Sidste år havde politiet nemlig bundrekord i antallet af sigtelser mod unge østjyder under 18 år.

Østjyllands Politi rejste i 2013 i alt 912 sigtelser imod 443 af de 26.402 børn og unge mellem 10 og 17 år i Aarhus Kommune - det svarer til 1,68 procent af det samlede antal unge. Det viser den årlige handlingsplan for ungdomskriminalitet i Aarhus Kommune.

Og udviklingen skaber glæde hos blandt andre Østjyllands Politi og Sociale Forhold og Beskæftigelse, der igennem SSP samarbejder om at forebygge kriminalitet blandt unge.

- Det er meget positivt, at kriminaliteten generelt er faldet i de udsatte boligområder. Eneste undtagelse er Bispehaven, hvor der har været en del uro i løbet af 2013. Derfor har vi nu indgået en ny aftale med Østjysk Bolig, Østjyllands Politi og Børn og Unge for samarbejdet om den kriminalitetsforebyggende indsats i Bispehaven, siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF), i en pressemeddelelse.

I 2009 rejste Østjyllands Politi 1237 sigtelser mod 588 unge under 18 år i Aarhus Kommune.

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

Genrebillede Penge

Flere kvinder snydt: Bagmænd hæver tusindvis af kroner