Fællesskabet sejrede i Sorring

De ældres oprør og kamp for fællesskabet i Sorring har sikret dem et nyt fælleshus

05:07

- At bo et sted hvor fællesskabet er så stort, det er skønt, siger Ingrid Johansen, formand for Sorringhus’ Venner.

Hun har boet i Sorring øst for Silkeborg i 40 år og er en del af et stærkt fællesskab af ældre, der i mange år har været sammen i deres fælleshus, Sorringhus. Her er byens seniorer mødtes til kaffe, kortspil, motion, hygge og hinandens selskab.

- Kan du forestille dig noget større end fællesskab, nærhed, omsorg for hinanden og gode grin?, spørger Ingrid Johansen.

Tilbage i 2014 blev de mange grin dog afløst af protester, da politikerne i Silkeborg besluttede at rive Sorringhus ned for at gøre plads til parcelhusgrunde.

Det gamle Sorringhus er nu jævnet med jorden, men borgernes lange kamp for fællesskabet har virket.

Læs også Sorrings ældre i oprør

Der skulle 1.041 underskrifter, 20 læserbreve, bannere og årelange protester til at sikre et nyt Sorringhus, men den 5. december blev det første spadestik taget til det nye samlingssted, hvor byens ældre kan se frem til igen at kunne motionere både sjæl og krop sammen.

Og hvis alt går efter planen, kan fællesskabet rykke ind i de nye rammer til august, hvor byggeriet ventes afsluttet.

- Fællesskab. Det er det, det hele drejer sig om. Du kan have millioner, men hvis der ikke er nogen, der interesserer sig for at du er her og vil tale med dig, så er det ligegyldigt, siger Ingrid Johansen.

I videoen øverst på siden kan få et tilbageblik på de ældres kamp for Sorringhus og se mere om, hvordan det nye fælleshus bliver.