Få ekspertens bedste råd til at overholde dit nytårsforsæt

I kølvandet på nytårsfesten kommer nytårsforsætterne, som for de fleste er svære at overholde. Her kan du få råd til at overholde dit

03:24

Her kan du få Torben Wieses bedste råd til at overholde dit nytårsforsæt.

Nytårsfesten er for længst overstået, og de fleste af os er vel forhåbentlig også ved at være igennem de værste eftervirkninger her dagene derpå.

Men med nytår følger ofte også nytårsforsætterne, som østjyderne tilsyneladende har masser af.

Læs også 600 personer dansede ind i det nye år til nytårsfest i Aarhus

Tirsdag eftermiddag spurgte TV2 ØSTJYLLAND en række østjyder på gaden og her var der masser af ønsker om vægttab, sundere kost og mere motion.

Vi skal til at tænke meget mere over effekten og målet ved ens nytårsforsæt.

Torben Wiese, foredragsholder

Men det er naturstridigt at bryde de dårlige og måske usunde vaner. I følge foredragsholder Torben Wiese, der har skrevet flere bøger om at bryde med dårlige vaner, er vaner noget, som hjernen elsker, da den ved at have en vane sparer energi.

Derfor skal man bruge sin energi på at bryde vanen ved at tænke på effekt og ikke vejen dertil.

- Vi skal til at tænke meget mere over effekten og målet ved ens nytårsforsæt. Hvad er effekten ved at spise anderledes, og hvad er effekten af at dyrke den motionen. Det er det der skal være drivkraften, siger Torben Wiese.

Del målet op i små bidder

Man skal ifølge Torben Wiese hver dag gøre en indsats for sit mål - også selvom det er den mindst mulige indsats. På den måde kan man hver dag gå i seng med god samvittighed.

- Det handler om, at man skal være chef for forandringerne. Hovedansvaret ligger hos dig selv. Det næste er, at man skal bryde målet op i mindre bidder, siger Torben Wiese. 

Læs også Fitnesscentrene mærker østjydernes nytårsforsæt

Hvis man falder tilbage, skal man fokuserer på den tid, hvor man har gjort det godt og komme op på hesten igen.

- Man kan sætte små gule post-it-sedler på køleskabet eller bilrattet, der kan minde en om sit mål. En af de største årsager til, at folk ikke når deres mål, er, at de glemmer det i deres travle dag, siger Torben Wiese.

Øverst kommer eksperten med sine bedste råd, når det gælder nytårsforsæt.

00:31

Her kan du høre nogle af østjydernes nytårsforsæt.

Luk video