Få kommunale ledere i Randers

Har langt færre ansatte end Aarhus

Der er langt mellem lederne i Randers.Kommunen har langt færre ledere i forhold til antallet af ansatte end for eksempel Aarhus Kommune, erfarer DR Østjylland.

Årsagen er, at politikerne sparede kraftigt på kommunens administration for 2 år siden, og det ramte også administrationen.

- Vi kunne simpelthen ikke bare lade det gå ud over de varme hænder. Vi var også nødt til at skære kraftigt ned på administrationen og ledelsen, siger den socialdemokratiske borgmester, Henning Jensen-Nyhuus.

En analyse, som DR Nyheders Databaseredaktion har lavet, viser, at Randers kun har knap 5 ledere for hver 100 kommunalt ansatte, og dermed besætter Randers 3. pladsen på listen over de kommuner, der har færrest ledere.

- Vi havde for eksempel 7 topdirektører før, og dem har vi barberet ned til 5. Vi har indskrænket hele vejen igennem, og det er vores bidrag til besparelserne. Det er ikke kun hjemmehjælperen og sosuassistenten, der har været udsat for besparelser, siger Henning Jensen-Nyhuus.

Nabokommunen Aarhus har langt flere ledere. Her er der 7,8 ledere pr. 100 ansatte, og det tal skal længere ned.

- Vi arbejder på at reducere antallet af ledere i Aarhus Kommune, og vi har også truffet nogle beslutninger, der betyder, at vi barberer 15 procent af vores administration, og det har vi også gjort over de sidste par år, siger borgmester Jacob Bundsgaard fra Socialdemokraterne.

- Jeg tror, vi skal længere ned med antallet af ledere, fordi vi hellere vil bygge vores organisation på tillid og dermed have mulighed for at lave en fladere administration end den, vi har i dag, siger Jacob Bundsgaard.

I Randers vil Henning Jensen-Nyhuus ikke fjerne flere leder-stillinger.

- Nu har vi tilpasset både administrationen og organisationen, så nu er vi klar til at gå de næste 4 år i møde, siger han.