EM-vejr med byger

Våd oplevelse at se fodbold på storskærm

Hvis du gerne vil opleve Danmarks første kamp ved EM-slutrunden i fodbold på storskærm uden at blive våd, er det en god idé at rejse øst for Storebælt på lørdag.

For mens det meste af Jylland må nøjes med køligt bygevejr, så kan resten af landet glæde sig til lunt EM-vejr.

- Jeg tror, det bliver godt vejr til at se fodbold i udendørs. Især i de østlige egne, hvor solen kommer frem, og der kommer kun ganske enkelte byger.

- Fodbold på storskærm i det jyske bliver mere blandet. Her kommer bygerne forbi, og der bliver ikke særlig meget sol på de kanter, siger vagtchef Henning Gisselø fra DMI.

I flere større byer i Jylland samt på Sjælland og Fyn kan fodboldfans følge det danske landshold på storskærm under åben himmel, når holdet skal møde Holland lørdag eftermiddag ved EM-slutrunden i Ukraine.

Skal kigge langt efter solstrålerne
De regionale forskelle i vejret fortsætter om søndagen, hvor jyderne igen skal kigge langt efter solstrålerne.

- Landet er delt op i to her i weekenden. Det bliver noget med byger, mange skyer og 15 grader i den vestlige del af landet, mens der kommer mere sol østpå. Her kan temperaturen snige sig op på 18 og 19 grader, siger vagtchefen.

Inden weekendens vejrdeling byder fredagen på skyer og regn. Men i løbet af eftermiddagen kan det klare op flere steder.

- Det bliver mellem 15 og 20 grader, så hvis solen kommer frem, så kan det bliver ganske hæderligt, siger Henning Gisselø.

Selvom temperaturerne flere steder nærmer sig de sommerlige cifre i weekenden, skal danskerne ikke forvente strandvejr i den kommende uge.

- Vi får hverken strålende solskin fra morgen til aften eller temperaturer op over 20 grader. Det er absolut den kølige sommermodel, vi kører i øjeblikket, fortæller vagtchefen.