EM 92-udstilling: Kom og løft pokalen på Rådhuset

Fredag åbnede en hel særlig fodboldudstilling over den største danske sportspræstation nogensinde

00:31

I år er det 25 år siden, at Danmark mod alle odds vandt europamesterskabet i fodbold.

Tyskland blev besejret i finalen, og herefter kunne blandt andre en stortudende Flemming Povlsen løfte EM-pokalen. Samme mulighed får du nu.

Jeg kan godt forstå den nye generation, hvis de siger, at nu gider de altså ikke høre mere om 92-holdet. Men så siger jeg bare: Fint, så må de skabe nogle andre resultater.

Flemming Povlsen

For på Aarhus Rådhus åbnede fredag en EM 92-udstilling, hvor det ægte EM-trofæ er et af trækplastrene.

Danmarks Fodboldmuseum står bag udstillingen, som fik fornemt besøg på den første dag. En af æresgæsterne var EM-helten Flemming Povlsen, der i dagens anledning formåede at holde tårerne tilbage.

- Jeg kan godt forstå den nye generation, hvis de siger, at nu gider de altså ikke høre mere om 92-holdet. Men så siger jeg bare: Fint, så må de skabe nogle andre resultater, lød det i stedet grinende fra legenden til TV2 ØSTJYLLAND.

Mange af fodboldtrøjerne fra slutrunden i 1992 er udstillet på rådhuset. 

Også tidligere landsholdsprofiler som Morten Bruun og John Sivebæk var mødt op på rådhuset, og en heldig purk fik muligheden for at trille lidt bold sammen med sidstnævnte.

Værd at fejre

For Aarhus Kommune er det naturligt at fejre 25-året for trimfen.  

- Triumfen i 1992 står for mange som en fantastisk, national begivenhed - selv i dag 25 år efter. Det er naturligvis værd at fejre, og jeg er glad for og stolt over, at vi har mulighed for at udstille så mange enestående effekter på Aarhus Rådhus. Danmarks Fodboldmuseum fortjener stor ros for et flot initiativ, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Læs også Landsby på den anden ende: 150-årig trak stjernerne til

Udstillingen byder på billeder, tekster, trøjer, klenodier, bøger, kunst og videoer relateret til de eventyrlige dage i juni 1992 kulminerende med sejren på 2-0 over Tyskland i finalen på Nya Ullevi i Göteborg fredag den 26. juni.

Der er gratis adgang til udstillingen, som kan ses i rådhusets åbningstid alle hverdage og lørdag.

Her kan du løfte pokalen

Lørdag 10. juni: 12-14
Mandag 12. juni - fredag 16. juni: kl. 15-17
Lørdag 17. juni: kl. 12-14
Mandag 19. juni - torsdag 21. juni: kl. 15-17
Fredag 23. juni: kl. 14-16