EL vil have svar om sprøjte-forlig

Rådmand Poul B. Skou må svare på, hvorfor han indgik forlig med den landmand, der sprøjtede kommunale jorder trods sprøjteforbud.

Enhedslisten vil have sagen om sprøjteforbud på de kommunale jorder op i byrådet. Partiet vil vil have rådmand Poul B. Skou (K) til at svare på en række spørgsmål om det forlig, han i sidste uge indgik med en landmand, der havde overtrådt sprøjteforbudet.

Det var Enhedslisten, der rejste sagen om, at en landmand havde sprøjtet de marker, han havde lejet af kommunen.

Sagen kommer på byrådets møde i næste uge, hvor rådmanden skal forklare byrådet, hvorfor han har lavet en økonomisk aftale med landmanden, der har sprøjtet markerne.

Aftalen tilgodeser ifølge Enhedslisten i høj grad den landmand, der har sprøjtet pesticider på de arealer, hvor sprøjteforbudet skulle være med til at sikre grundvandet.

Det er - ifølge Enhedslisten - uklart, hvilke oplysninger Poul B. Skou havde, da han indgik aftalen. Derfor vil Enhedslisten have svar på, om Århus Kommune har set sprøjtejournalen for de seneste år for arealerne.

- Sprøjtesagen bør give anledning til, at Århus Kommune forbedrer sin politik for at sikre rent grundvand. Derfor er det vigtigt at få debatteret, hvordan byrådet og rådmanden sikrer, at kontrakter med sprøjtefri betingelser overholdes, mener Enhedslistens medlem af Århus Byråd, Keld Hvalsø Nedergaard.

- Vores holdning er, at økologisk dyrkning vil løse problemerne. Både hvad angår at sikre grundvandet og sikre, at kontrakter bliver overholdt, siger Keld Hvalsø Nedergaard.