Ekspert: Rød tommelfinger nedad i Aarhus

Indsatsen for at få folk væk fra offentlig forsørgelse halter efter andre dele af Østjylland, mener kommunalforsker Roger Buch

04:09

1 af 2

Aarhus Kommunes indsats for at få folk væk fra offentlig forsørgelse kunne være langt bedre.

Det mener kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører i november midtvejsvalg i alle ti østjyske kommuner samt i Region Midtjylland. Tirsdag er turen kommet til Aarhus Kommune.

- Det er pil nedad!, siger Roger Buch, da vi beder ham om at vurdere kommunens indsats i forhold til at få gjort borgerne økonomisk selvhjulpne i stedet for at være på overførselsindkomst.

- Selv om udviklingen er gået den rigtige retning, så er det slet ikke gået lige så meget i den rigtige retning som i resten af Østjylland.

Meningsmåling: Venstre står til fremgang i Aarhus

Ifølge Roger Buch er Aarhus Kommune et langt stykke hen ad vejen selv ansvarlig for, at det ikke er lykkedes at få flere væk fra passiv forsørgelse.

På landsplan går det i øjeblikket i den rigtige retning, men Aarhus har ikke i samme grad som andre østjyske kommune formået at ride med på den positive bølge.

- Aktiveringsindsatsen og indsatsen over for folk på offentlig forsørgelse er et kerneområde for kommunerne. Så det er noget, man kan gøre meget ved. Men det kræver selvfølgelig, at arbejdspladserne er der derude, og det kan man ikke gøre så frygteligt meget ved. Det er den generelle samfundsudvikling, som regering og folketing må tage ansvaret for.

- Men det går i den rigtige retning, og det har det gjort i cirka halvandet år. Og der må man bare sige, at Aarhus ikke har været dygtig nok sammenlignet med andre østjyske kommuner, mener Roger Buch.

Du kan se hele Roger Buchs analyse af Aarhus Kommune i videoen øverst på siden.

Se desuden den direkte politiske tv-debat direkte fra Stakladen i Aarhus på TV 2 | ØSTJYLLAND tirsdag aften klokken 19.30.