Ejendomme redder regnskab

SIF ender i plus trods underskud på fodbolddelen

Det kan godt være, at det ikke lykkedes at lave overskud på driften af Silkeborgs superligamandskab, men det får ikke umiddelbart konsekvenser for førsteholdet.

Økonomien i aktieselskabet bag superligaklubben, Silkeborg IF Invest, bliver nemlig reddet af ejendomsselskabet Papirfabrikken.

Et driftsoverskud på 9,4 millioner kroner i Papirfabrikken og en opskrivning af ejendomsværdien på 4,3 millioner betyder nemlig, at Silkeborg IF Invest samlet set kommer ud med et overskud før skat på 5,1 millioner.

Det er langt bedre end sidste års resultat på 0,1 millioner, men alligevel er administrerende direktør Kent Madsen ikke tilfreds.

Den markante fremgang fra 2010 til 2011 skyldes, at fodboldforretningens underskud er reduceret markant med baggrund i salget af Jim Larsen til Rosenborg.

Udviklingen er altså positiv, men resultatet er ikke prangende. Det skal blive bedre, siger Madsen i en pressemeddelelse.

Selskabet forventer at få regnskabet til at balancere nogenlunde i 2012 uden at få hjælp fra eventuelle ejendomsopskrivninger.

Det skyldes ikke mindst salget af Martin Ørnskov til Viking Stavanger i vinterens transfervindue.